鲁教版(五四学制)七年级下册Unit8I'll help to clean up the city parks.单元测试卷(含解析)

鲁教版(五四学制)英语七年级下册Unit 8单元测试卷
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、完形填空
Kids today are busy. Their life is full of school, homework and activities. ____1____ some kids still find time to help others.
Alyssa is 12 years old. Every weekend she gives shows with 15 ____2____ kids in a volunteer group. They go to the hospital and cheer up the ____3____ kids by singing and dancing for them. “I have a feeling of satisfaction every time I bring ____4____ to others,” Alyssa said. “That’s ____5____ I joined the group. And I hope more and more people can join us.”
Jennifer, 10, is a girl of great ____6____. She is working to help people far away. When she knew that a terrible typhoon (台风) ____7____ in the Philippines, Jennifer felt sorry for people there and she decided to do ____8____. She spent two hours a day making colorful bracelets (手链) and sold them at school ____9____ $1 each. She finally _____10_____ over 1, 000 dollars for people in the Philippines. Jennifer said, “I feel great helping people live a better life.”
1.A.Or B.So C.And D.But
2.A.others B.another C.other D.the others
3.A.lonely B.sick C.strong D.clever
4.A.joy B.luck C.health D.success
5.A.when B.why C.where D.what
6.A.trouble B.importance C.kindness D.interest
7.A.grew B.broke C.opened D.happened
8.A.everything B.something C.anything D.nothing
9.A.in B.on C.for D.with
10.A.printed B.built C.carried D.raised
二、阅读单选
Every morning when Karen wakes up, Mack turns on the lights. This is just one of the ways Karen gets help from her dog friend. Karen has a bad disease. It is difficult for her to get around.
“I look like a healthy girl,” Karen said. “My teachers and classmates all think I’m healthy. Nobody knows I’m sick all the time.”
Karen used to need her mom’s help to get around. Luckily for her, NEADS, a volunteer group, sent Karen Mack.
Mack helps Karen in many ways. He helps pick up anything Karen drops(掉). When Karen tries to sit down, he keeps her from falling off. If Karen falls, he will bark(狗叫) until someone comes to help, and can even get a phone for her.
Karen’s mom is thankful to Mack. “I thought I was losing my kid, my job and everything. Thanks to Mack, I really feel we are lucky,” she said.
11.What does the underlined word “disease” mean in Chinese
A.疾病 B.性格 C.习惯 D.消息
12.Who used to help Karen get around
A.Her teachers. B.Her classmates. C.Her mom. D.Her sister.
13.What is the fourth paragraph talking about
A.How Karen got Mack. B.How Mack asks for help.
C.How Mack gets a phone for Karen. D.How Mack helps Karen.
14.What can we learn from the passage
A.Karen has problems with her eyes. B.Karen got Mack from NEADS.
C.Mack can help Karen do her homework. D.Karen’s mother lost her job.
15.What is the passage about
A.An unlucky boy. B.A helpful dog. C.A volunteer group. D.A terrible disease.
A student’s kindness paid off. He received (收到) 5, 000 yuan after ordering some take-out food for a homeless man.
Wang Ya is a university student in Kunming. One night, in the heavy rain, Wang saw a homeless man sleeping under a bridge, wearing his summer clothes. Wang felt sorry for him, so he went online and ordered him some food. Wang also left a message for the restaurant. It said, “Please make sure that the homeless man gets the food as soon as possible. It’s cold outside and I don’t know if he’s had anything to eat. I’ve seen him there since about 11:30 at noon.” The restaurant owner was so moved that he added some food to the order. The homeless man got the food less than half an hour later.
Wang’s story got so popular online that a charitable foundation (慈善基金会) gave him 5, 000 yuan for his kindness. But he refused to spend the money on himself and he gave it to charities.
16.What was the weather like when the story happened
A.Rainy. B.Cloudy. C.Windy. D.Snowy.
17.Why did Wang order food for the homeless man
A.Because the man asked him to do so. B.Because he wanted to be popular.
C.Because he felt sorry for the man. D.Because he wanted to make money.
18.Where did the homeless man sleep
A.Under the bridge. B.In his home. C.In the hotel. D.In the school.
19.What was not the result of Wang’s kindness
A.Wang took the money to buy clothes for homeless people.
B.The restaurant owner added some food to the order.
C.A charitable foundation gave Wang 5, 000 yuan.
D.The homeless man got the takeout food in the end.
20.In which part of a newspaper can we read the passage
A.Science. B.Music. C.History. D.Life.
三、根据汉语提示填空
21.He is a ________ (聋的) man because there’s something wrong with his ears.
22.Alan becomes very ________ (强壮的) after exercising for two years.
23.What a long ________ (旅行) it was! We all felt tired.
24.Sometimes we feel ___ (孤独的) even though there are lots of people around.
25.You can see many traffic ________ (标志) along the main road.
四、用所给单词的正确形式填空
26.The boy felt ________ (excite) when he heard the good news.
27.She had ________ (difficult) remembering new words.
28.We will remember the old lady for her ________ (kind).
29.We had a ________ (feel) that something terrible was going to happen.
30.My alarm clock is ________ (break). I think I need to buy a new one.
五、阅读回答问题
阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题
When talking about “good people”, who first comes to your mind Many Chinese might think of Lei Feng. In China, Lei Feng is a symbol of the giving spirit. People who act selflessly are sometimes talked about as “living Lei Feng”.
Born to a rural family in Hunan in 1940, Lei grew up poor. He became a soldier in 1960. But just two years later, the young man died.
During his short life, he did not fight in any wars, nor did he achieve any world-changing achievements. But he has been remembered as a national hero.
Lei devoted(奉献)all his life to helping others. He carried luggage(行李)for the elderly and gave food to children. He once gave all the money he had to the sick parents of a friend. He often helped his fellow soldiers and taught them how to read.
Lei is not a “Superman”, but a role model for every person. Being kind to others is something that everyone should try to do.
According to Chairman Mao Zedong, Lei served the people whole-heartedly throughout his life. On March 5, 1963, Chairman Mao wrote in an article that people should “Learn from Comrade Lei Feng”. Later, March 5 became “Lei Feng Day”.
31.What do we often call a person who helps others
______________________________________________________________
32.How old was Lei Feng when he died
______________________________________________________________
33.Did Lei Feng achieve world-changing achievements
______________________________________________________________
34.What did Chairman Mao ask people to do
______________________________________________________________
35.When is “Lei Feng Day”
______________________________________________________________
六、材料作文
36.假设你是学校英语报的小记者,请你根据以下提示,写一篇英语短文,报道上周学校举办的志愿者活动。
要求:1. 内容须包括表格中所有信息,不要逐句翻译;
2. 60词左右。
时间 活动
上周六 参观希望小学 ◆召开联谊会 ◆帮忙打扫卫生 ◆听校长讲一些贫困生的故事
上周日 在学校操场举行义卖活动
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.D 2.C 3.B 4.A 5.B 6.C 7.D 8.B 9.C 10.D
【导语】本文讲述了几个善良的孩子帮助别人的故事。
1.句意:他们的生活充满学校,作业和活动,但是有些孩子仍然找时间帮助其他人。
Or或者;So所以;And而且;But但是。结合句意,前一句表示他们的生活充满学校,作业和活动,后一句表示仍然有一些孩子找时间帮助其他人,前后表示转折关系,因此用连词but,故选D。
2.句意:每个周末她都会和志愿小组里的其他15个孩子一起表演。
others其他的人或物;another另一个;other其他的;the others其他所有的人或物。修饰复数名词kids,用other,故选C。
3.句意:他们去医院,唱歌跳舞给生病的孩子们打气。
lonely孤独的;sick生病的;strong强壮的;clever聪明的。根据“They go to the hospital”可知,他们去医院,应是给生病的孩子打气,故选B。
4.句意:艾丽莎说:“每次给别人带来快乐时,我都有一种满足感。”
joy快乐;luck运气;health健康;success成功。根据前文的“They go to the hospital and cheer up the ... kids by singing and dancing for them.”可知,此处表示给别人带来快乐,故选A。
5.句意:“这就是我加入这个组织的原因。”
when何时;why为什么;where哪里;what什么。结合句意,前一句表示每次给别人带来快乐时,我都有一种满足感,因此表示这是我加入这个组织的原因,故选B。
6.句意:詹妮弗10岁,是一个非常善良的女孩。
trouble麻烦;importance重要性;kindness善良;interest兴趣;根据后文的“She is working to help people far away. ”可知,她正在努力工作帮助远方的人,因此她是一个善良的人,故选C。
7.句意:当她知道菲律宾发生了一场可怕的台风时,詹妮弗为那里的人们感到难过,于是她决定做一些事。
grew成长;broke折断;opened打开;happened发生。根据“a terrible typhoon”可知,此处表示发生了可怕的台风,故选D。
8.句意:当她知道菲律宾发生了一场可怕的台风时,詹妮弗为那里的人们感到难过,于是她决定做一些事。
everything一切;something某物;anything任何事;nothing没什么。根据后文的“She spent two hours a day making colorful bracelets (手链) and sold them at school ... $1 each.”可知,此处表示她做一些事,故选B。
9.句意:她每天花两个小时制作彩色手镯,并在学校以每只1美元的价格出售。
in在……里;on在……上面;for为了;with和……一起。sell…for“以……的价格出售”,故选C。
10.句意:她最终为菲律宾人民筹集了1000多美元。
printed打印;built建立;carried携带;raised提高,筹集。raise money“筹集资金”,故选D。
11.A 12.C 13.D 14.B 15.B
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述狗狗Mack帮助她主人Karen的故事。
11.词义猜测题。根据“It is difficult for her to get around.”以及“Nobody knows I’m sick all the time.”可知,此处disease,表示“疾病”。故选A。
12.细节理解题。根据“Karen used to need her mom’s help to get around.”可知,Karen的妈妈过去经常带她遛弯。故选C。
13.主旨大意题。根据首句“Mack helps Karen in many ways. ”可知,本段主要讲Mack如何帮助Karen。故选D。
14.细节理解题。根据“Luckily for her, NEADS, a volunteer group, sent Karen Mack.”可知,Karen从NEADS得到Mack。故选B。
15.主旨大意题。通读全文,本文主要讲述狗狗Mack帮助她的主人Karen的故事,突显狗狗的有用性。故选B。
16.A 17.C 18.A 19.A 20.D
【导语】本文讲述了王亚看见一个无家可归的人在桥下睡觉,他很同情他,就在网上给他订了一份食物。这个故事在网上传播开来,一个慈善基金会给了他5000元。但是,王亚拒绝把这些钱花在自己身上,他把它们都捐给慈善机构。
16.细节理解题。根据“One night, in the heavy rain, Wang saw a homeless man sleeping under a bridge, wearing his summer clothes.”可知,这个故事发生的时候下着雨,故选A。
17.细节理解题。根据“Wang felt sorry for him, so he went online and ordered him some food.”可知,王亚因为同情这个无家可归的人,因此在网上给他订购了一些食物。故选C。
18.细节理解题。根据“Wang saw a homeless man sleeping under a bridge, wearing his summer clothes.”可知,这个无家可归的人在一座大桥下睡觉,故选A。
19.推理判断题。根据“The restaurant owner was so moved that he added some food to the order. The homeless man got the food less than half an hour later.”和“Wang’s story got so popular online that a charitable foundation (慈善基金会) gave him 5, 000 yuan for his kindness.”可知,王亚善良的结果就是,餐馆的老板给订单里加了一些食物,那个无家可归的人收到了食物,一个慈善基金会给王亚5000元,因此不包括“王亚拿出钱给无家可归的人买衣服”,故选A。
20.推理判断题。根据文中讲述了王亚为一个无家可归的人在网上订了一份食物,后来收到一个慈善基金会给的5000元,这属于生活中的故事。故选D。
21.deaf
【详解】句意:他是个聋子,因为他的耳朵出了毛病。根据“because there’s something wrong with his ears”可知,他的耳朵是聋的,此空应填形容词deaf“聋的”作定语修饰其后的名词“man”,意为“聋的男人”。故填deaf。
22.strong
【详解】句意:经过两年的锻炼,艾伦变得非常强壮。“强壮的”strong,形容词作表语。故填strong。
23.journey
【详解】句意:这是多么长的一段旅程啊!我们都觉得累了。结合“long”可知此处指长途旅行,“旅行”译为journey,a后用其单数形式。故填journey。
24.lonely
【详解】句意:有时即使周围有很多人,我们也会感到孤独。lonely孤独的,在系动词后作表语,故填lonely。
25.signs
【详解】句意:沿着主干道你可以看到许多交通标志。结合中文提示和空前“traffic”可知,此处应为短语“traffic sign(交通标志)”;根据空格前“many(许多的)”可知,此空应填sign的复数形式signs。故填signs。
26.excited
【详解】句意:听到这个好消息,男孩感到很兴奋。felt是感官系动词,其后接形容词作表语,“The boy”指人,此处用excite的形容词形式excited表示“兴奋的”。故填excited。
27.difficulty
【详解】句意:她在记生词上有困难。分析成分可知,此空应填形容词difficult对应的名词difficulty作宾语,组成短语“have difficulty doing sth.(在做某事上有困难)”。故填difficulty。
28.kindness
【详解】句意:我们将铭记老太太的仁慈。根据“We will remember the old lady”可知此处kind不表示“种类”,her后用kind的名词形式kindness表示“仁慈,善良”,不可数名词。故填kindness。
29.feeling
【详解】句意:我们有一种一些不好的事情将要发生的感觉。a后接可数名词单数,feel的名词形式feeling意为“感觉”。故填feeling。
30.broken
【详解】句意:我的闹钟坏了。我想我需要买一个新的。is后用形容词作表语,结合“I think I need to buy a new one.”可知闹钟坏了,用break的形容词形式broken表示“出了毛病的,残缺的”。故填broken。
31.Living Lei Feng. 32.He was 22 years old. 33.No, he didn’t. 34.Learn from Comrade Lei Feng. 35.It’s on-March 5.
【分析】本篇介绍雷锋的生平,讲述他乐于助人的事迹,他虽然没参加过战争也没有改变世界的成就,但他是人们心目中“无私”的榜样。
31.根据第一段最后一句“People who act selflessly are sometimes talked about as “living Lei Feng”.”,无私的人被称作“活雷锋”,故答Lving Lei Feng。
32.根据第二段“Born to a rural family in Hunan in 1940”、“He became a soldier in 1960. But just two years later, the young man died.”测算22岁时牺牲,故答He was 22 years old。
33.根据第三段“he did not fight in any wars, nor did he achieve any world-changing achievements.”,“没有参加战争也没有取得任何改变世界的成就”,故答No, he didn’t。
34.根据最后一段Chairman Mao wrote in an article that people should “Learn from Comrade Lei Feng”,毛主席写文章号召人们想雷锋同志学习,故答Learn from Comrade Lei Feng。
35.根据最后一段“On March 5, 1963, Chairman Mao wrote in an article that people should “Learn from Comrade Lei Feng”. Later, March 5 became “Lei Feng Day”.”毛主席
于1963年3月5写的“向雷锋同志学习”的文章,此后3月5日成为“雷锋日”,故答It’s on-March 5。
【点睛】任务型阅读考查学生的归纳概括能力,要求学生在文字理解的基础上完成设定的任务。本篇设定的题型是回答问题,通过5W1H问题和一般疑问句来考查学生对细节的理解。所有的问题答案都可以在原文中找到相关的信息作答;作答时要注意单词的拼写。
36.例文:
Last Saturday we visited a hope school as volunteers. It was a great way to know some other children’s life. We had a party with the students there. We also helped them clean up their classrooms. The head teacher told us some stories about some hard-working students. They were from very poor families. And in order to raise money for them, we held a big sale on the playground the next day. We raised lots of money.
I think being a volunteer is really great and I’d like to help more people.
【详解】1.题干解读:题目要求根据表格信息写短文,报道上周学校举办的志愿者活动,要包含表格中所有信息。
2.写作指导:写作时要以第一人称为主,时态采用一般过去时。可分为两段式写作:第一段介绍具体的活动;第二段讲自己的感受。要做到无单词拼写和语法错误。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。