人教版七下英语 Unit 8 Is there a post office near here 单元检测
一、单项选择(共15小题)
1. Ben and kitty usually leave home _____ seven thirty in the evening.
A.in B.to C.on D.at
2. There are not _____ shops near our neighbourhood.
A.many B.much C.few D.little
3. We will take a bus _____ Rose Garden Road.
A.in B.to C.off D.on
4. Where is Water Bay Road _____ the map of Garden City
A.with B.from C.on D.in
5. Is there a post office _____ your school
A.near B.next C.between D.near by
6. Lucy sits _____ the third row, _____ Jim's left.
A.on; on B.in; at C.at; in D.in; on
7. Tom sits _____ the classroom while John sits _____ the room.
A.in front of; at back of
B.in the front of; at the back of
C.in front of; at the back of
D.in the front of; at back of
8. We can see a river running to the east _____ the hill.
A.under B.below C.over D.on
9. Two planes are flying _____ the city.
A.through B.over C.on D.below
10. Don't read _____ the sun. It's bad _____ your eyes.
A.in; to B.under; for C.with; to D.in; on
11. The police station is _____ the clothing shop _____ the post office.
A.between; and B.among; and C.near; of D.on; right
12. Is there any difference _____ these two sentences
A.for B.in C.among D.between
13. _____ the money, she bought a new coat _____ her father.
A.With; for B.With; to C.For; with D.To; with
14.
_____ people are in Anna's family.
A.Four B.Five C.Six D.Seven
15.
Where is Anna's computer
A.On the floor. B.In the bookcase.
C.On the bed. D.On the desk.
二、完形填空(共1小题)
阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。
A Canadian woman and her teenage son got in the taxi and asked me to take them to Baiyun airport (机场). They were going back to _____16_____. We had a nice conversation together and when they got out, they thanked me a lot.
When my _____17_____ passenger got in, he gave me a purse (钱包) and said he found it on the back _____18_____. I looked at the purse and knew it _____19_____ the Canadian woman.
I found a telephone number in the purse and phoned the number. The Canadian woman _____20_____. She asked me to go back to the airport and return the _____21_____. So I turned off my taxi light and started for the _____22_____. On the way, five or six people tried to _____23_____ me while I was driving through the city, but I didn't stop. I was doing a good thing!
Forty minutes _____24_____, I arrived at the airport. The woman was standing outside the terminal building and looked worried. I gave back the purse. She was so _____25_____. She just laughed. She said, "You're really my favorite Chinese."
16. A.China B.England C.Canada D.Japan
17. A.next B.last C.familiar D.the next
18. A.room B.seat C.street D.bed
19. A.belonged to B.depended on C.stood for D.can be
20. A.laughed B.repeated C.answered D.smiled
21. A.money B.purse C.number D.seat
22. A.city B.town C.building D.airport
23. A.help B.stop C.catch D.keep
24. A.later B.earlier C.sooner D.farther
25. A.sad B.worried C.happy D.sadly
三、阅读理解-阅读判断(共1小题)
One summer, Walt Disney wanted a job in a post office. They told him that he was too young. He went back home. He put on his father's suit and hat. Then he went back to the same office and told them he was 18. He got the job finally (最后).
Later in his life, Walt Disney had a dream. He wanted to build a new kind of amusement park (游乐园). It would be fun and beautiful. All the people, old and young could enjoy it. Walt Disney drew a plan for this park. He named it Disneyland. People told him it was an impossible (不可能的) dream. His family and friends thought he was mad (疯的). But Walt Disney did not forget his dream. He worked hard on it.
In 1955, Disneyland opened and became the best amusement park in the USA. Walt Disney's dream came true.
Walt Disney died in 1966, but his work and his dreams did not die. Now people all over the world enjoy his Mickey Mouse and other cartoons.
26. ( )One summer, Walt Disney wanted a job in a teachers' office.
27. ( )Walt Disney dreamed to build a new kind of amusement park.
28. ( )People said yes to Walt Disney about his dream.
29. ( )Disneyland became the best amusement park in America in 1966.
30. ( )People today enjoy Walt Disney's Mickey Mouse and other cartoons.
四、阅读理解-阅读选择(共4小题)
China covers large areas and has a great population (人口). Different living habits have always been an interesting topic in the country. Recently, another difference between southern Chinese and northern Chinese became a hot one: the way people shop at markets.
People from southern China say that they always buy what they need for just one or two meals. It is normal for them to buy half of a Chinese cabbage, two potatoes and 0.25 kilograms of beef at a time.
However, one may be laughed at (嘲笑) if he does this in the north. Instead, buying vegetables and meat enough for a week is usual. Also, you can buy a small amount (数量) of fruit, such as a single apple or pear, each time in the south. Shop owners even help you peel and cut them. But shop owners in the north seldom offer such service. And many fruits are sold in baskets and boxes.
The difference could be due to the different weather.
Food can be kept for a long time in the north, as it is usually cold and dry there. Many northern Chinese have the habit of storing (储藏) food, especially for the long winter. But the hot and wet weather in the south makes southern Chinese buy just enough food for one meal or one day, or else the food may go bad.
31. In southern China, people usually buy _____ at a time.
A.a small amount of food B.a large amount of food
C.enough food for a week D.a lot of meat and vegetables
32. If you buy fruits in the south, the shop owners may _____.
A.peel and cut them for you
B.laugh at you
C.only sell them in boxes and baskets
D.only sell a single apple or pear
33. Many northern Chinese have the habit of keeping food because _____.
A.the weather is hot and wet
B.food goes bad quickly
C.the weather is cold and dry
D.they live far away from markets
34. The underlined words "due to" mean "_____" in Chinese.
A.所以 B.但是 C.然而 D.因为
35. Which is the best title for the passage
A.Different Weather in China
B.Different Living Habits in China
C.Southern Chinese and Northern Chinese
D.Southern China and Northern China
Hi Lisa,
How are you Sorry for not replying to you for a while.I have been quite busy. Anyway, I am writing to you to invite you to my birthday party next Thursday at 5:00 pm. Believe it or not, a whole year has passed already.
I am having a small party at my home. I have only invited our close friends and I hope you would come to the party. It will be fun like last year. Sam, Carla and Tom are coming. Suzanne might show up. It will be fun. We will play games like last year. I would be thankful if you could bring some juice.
You probably have forgotten the location of my home. My building number is 365, Green Avenue and it is opposite to Hot And Spicy Restaurant. I hope you can come to the party as we haven't gathered for quite some time. Wish to see you soon.
Yours,
Alan
36. When will Alan have a birthday party
A.Next Sunday. B.Next Saturday.
C.Next Thursday. D.Next Monday.
37. Where will Alan have his party
A.In a hotel. B.At his home.
C.In a restaurant. D.At a park.
38. Who won't come to the party
A.Mary. B.Sam. C.Carla. D.Tom.
39. What does the underlined phrase “show up” mean
A.发现 B.展示 C.露面 D.节目
40. What may Lisa take to Alan
A.Flowers. B.A notebook. C.Fruit. D.Juice.
I'm Sally. My grandparents live in a nice neighborhood. It's an interesting place to visit. I like to spend time there on weekends.
I often walk along Main Street to get there. There is an old building in the center of the neighborhood. It's a library. It's about 150 years old and lots of people like to read books there. There is a red building across from the library. It's an old post office. It's about 100 years old. Next to it, there is a supermarket.
My favorite in the neighborhood is Walking Street. There are many small restaurants on this street. I like to eat all kinds of delicious snacks (小吃). There is a park behind Walking Street. My grandparents always walk around in the park every afternoon. It's nice and quiet, and they can enjoy the clean air and sunshine.
41. How does Sally often go to her grandparents' home
A.By bike. B.On foot. C.By bus. D.By car.
42. The library is about _____ years old.
A.150 B.130 C.120 D.100
43. There is a _____ next to the post office.
A.school B.hotel C.hospital D.supermarket
44. Where is the park
A.On Main Street. B.Next to the library.
C.Behind Walking Street. D.Across from the post office.
45. What do Sally's grandparents always do in the afternoon
A.Read books in the library. B.Shop in the supermarket.
C.Walk around in the park. D.Watch TV at home.
We often talk about the weather. Here are some passages about the weather. Let's read them together.
Passage 1
Is it hot or cold, cool or warm It always goes up and down. When the sun comes up, it will warm the air and the temperature will go up. When nights come, the air will get cooler and the temperature will fall.
Passage 2
We can't see it, but we can feel it. It can move the air. When it comes, we can see the branches (树枝) are moving. Do you like flying kites It can carry your kite high in the sky. It can also blow (吹) your hat off.
Passage 3
The rain is raining all around. It falls on the field and trees. It rains on the umbrellas here, and on the ships at sea. (This is a famous poem written by a famous British poet.)
Passage 4
We often see it in winter. It looks white and many people like it a lot. When it comes, the ground will put on its white clothes. And children are especially happy then, because they can make snowmen.
46. The underlined phrase "goes up" in Passage 1 means "_____" in Chinese.
A.骤降 B.上升 C.消融 D.膨胀
47. When _____, we know it's windy.
A.the ground is white B.a poet writes a poem
C.the branches are moving D.the coat is wet
48. Which one do you think may be the best title for Passage 3
A.Taking your umbrella B.Ships at sea
C.Rain D.Umbrella
49. Passage 4 mainly talks about _____.
A.snow B.rain C.wind D.fog
50. Why are children happy when it snows
A.Because they can stay at home.
B.Because they can make snowmen.
C.Because they don't need to go to school.
D.Because it's beautiful.
五、书面表达(共1小题)
51. 你刚到厦门,想知道哪里有好的饭店,你礼貌地问路人:
Excuse me, could you _____
答案
1 . D
2 . A
3 . B
4 . C
5 . A
6 . D
7 . B
8 . C
9 . B
10 . B
11 . A
12 . D
13 . A
14 . B
15 . D
16 . C
【解析】
此题考查的是国家名辨析。句意:他们将要回到加拿大。China 中国;England 英国;Canada 加拿大;Japan 日本。结合上文可知应用 Canada。因此,正确答案是C。
17 . A
【解析】
此题考查的是形容词辨析。句意:当我的下一位乘客进来的时候,他给了我一个钱包,说他在后座上发现了它。next 下一个;last 上一个;familiar 熟悉的;the next 下一个,表特指。结合上文可知这位乘客在那对母女之后,所以应用next。因此,正确答案是A。
18 . B
【解析】
此题考查的是名词辨析。句意:当我的下一位乘客进来的时候,他给了我一个钱包,说他在后座上发现了它。room 房间;seat 座位;street 街道;bed 床。因为是在车上,所以用seat。因此,正确答案是B。
19 . A
【解析】
此题考查的是短语辨析。句意:我看了看那个钱包,然后知道了它是那个加拿大女子的。belong to 属于;depend on 依赖;stand for 代表;can be 可能是。根据句意可知应用belong to,且时态为一般过去时。因此,正确答案是A。
20 . C
【解析】
此题考查的是动词辨析。句意:那个加拿大女子接了电话。laugh 大笑;repeat 重复;answer 回答,接电话;smile 微笑。根据上文可知应用answer,表示接电话。因此,正确答案是C。
21 . B
【解析】
此题考查的是名词辨析。句意:她请我返回机场归还钱包。money 钱;purse 钱包;number 数字;seat 座位。根据上文推知此处应用purse。因此,正确答案是B。
22 . D
【解析】
此题考查的是名词辨析。句意:所以我关掉了我的出租车灯,并且开始赶往机场。city 城市;town 城镇;building 建筑物;airport 机场。根据上文推知此处应用airport。因此,正确答案是D。
23 . B
【解析】
此题考查的是动词辨析。句意:在路上,当我开车从这座城市穿过的时候,五个或者六个人试着让我停下,但是我没有停。help 帮助;stop 使……停下;catch 抓住;keep 保持。根据句意可知此处应用stop。
因此,正确答案是B。
24 . A
【解析】
此题考查的是副词辨析。句意:四十分钟之后,我到了机场。later 随后,以后;early 更早地;sooner 更快地;farther 更远地。根据句意推知此处用later。
因此,正确答案是A。
25 . C
【解析】
此题考查的是形容词及副词辨析。句意:她是如此高兴。sad 悲伤的;worried 担心的;happy 高兴的;sadly 悲伤地。根据上下文,作者将钱包还给了失主,失主应该很高兴,此处用happy。
因此,正确答案是C。
26 . F
【解析】
根据第一段第一句:One summer, Walt Disney wanted a job in a post office. 有一年夏天,华特·迪士尼想在邮局找份工作。可知有一年夏天,华特·迪士尼想要一份教师办公室的工作是错误的。
27 . T
【解析】
根据第二段第一二句:Later in his life, Walt Disney had a dream. He wanted to build a new kind of amusement park (游乐园) 后来,华特·迪斯尼有了一个梦想。他想建立一种新的游乐园。可知华特·迪斯尼梦想建造一种新型的游乐园。
28 . F
【解析】
根据第二段的倒数第三句:People told him it was an impossible (不可能的) dream. His family and friends thought he was mad (疯的). 人们告诉他这是一个不可能实现的梦想。他的家人和朋友都认为他疯了。可知人们对华特·迪斯尼的梦想表示赞同是错误的。
29 . F
【解析】
根据倒数第二段第一句:Walt Disney died in 1966, but his work and his dreams did not die. Now people all over the world enjoy his Mickey Mouse and other cartoons. 华特·迪士尼于 1966 年去世,但他的工作和梦想并没有消失。可知迪斯尼乐园不是在 1966 年成为美国最好的游乐园。
30 . T
【解析】
根据最后一段最后一句:Now people all over the world enjoy his Mickey Mouse and other cartoons. 现在全世界的人都喜欢他的米老鼠和其他卡通。可知今天人们喜欢华特·迪斯尼的米老鼠和其他卡通。
31 . A
32 . A
33 . C
34 . D
35 . B
36 . C
【解析】
细节理解题。根据第一段中的“…I am writing to you to invite you to my birthday party next Thursday at 5: 00 pm.”可知是下个星期四。
37 . B
【解析】
细节理解题。根据第二段中的“I am having a small party at my home.” 可知在家里。
38 . A
【解析】
判断题。根据第二段中的“Sam, Carla and Tom are coming.”可知Mary 不去。
39 . C
【解析】
词义猜测题。根据前一句“Sam, Carla and Tom are coming.”可猜测 Suzanne 可能露面。
40 . D
【解析】
细节理解题。根据第二段中的“I would be thankful if you could bring some juice.”可知莉萨可能会带果汁。
41 . B
【解析】
根据第二段的 I often walk along Main Street to get there. 可知,她经常步行去。
42 . A
【解析】
根据第二段的 It's a library. It's about 150 years old and lots of people like to read books there. 可知答案。
43 . D
【解析】
根据第二段的 It's an old post office. It's about 100 years old. Next to it, there is a supermarket. 可知,邮局的旁边是一个超市。
44 . C
【解析】
根据第三段的 There is a park behind Walking Street. 可知答案。
45 . C
【解析】
根据最后一段的 My grandparents always walk around in the park every afternoon. 可知此题答案。
46 . B
【解析】
此题用语境还原法解答。根据 Passage 1 中 When the sun comes up, it will warm the air and the temperature will go up. When nights come, the air will get cooler and the temperature will fall. 可知,太阳出来的时候,气温应该是上升的。
47 . C
【解析】
根据 Passage 2 中 When it comes, we can see the branches (树枝) are moving. 可知答案。
48 . C
【解析】
Passage 3 主要是对 rain 的描写。
49 . A
【解析】
根据 Passage 4 中的 winter,white 等关键词可知。
50 . B
【解析】
根据 Passage 4 的 And children are especially happy then, because they can make snowmen. 可知答案。
51 . please tell me where there is a good restaurant near here
【解析】
考查根据提示写句子。这里包含由 where 引导的宾语从句,宾语从句用陈述语序,还包括 there be 句型。
第1页(共1 页)
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。